Grand Prix van Canada tot en met 2029 op Formule 1 kalender

13 jun. 2017 07:55 Redactie

Formule 1 circus blijft nog meer dan 10 jaar in Canada


Het circuit Gilles Villeneuve blijft tot en met 2029 gastheer voor de Formule 1 GP van Canada. Dat melden diverse Canadese media.

Onderdeel van het nieuwe contract vormt de modernisering van de pitstraat, paddock en garageboxen. Het huidige contract met Liberty Media liep tot en met 2024. Met de nieuwe uitbreiding van de deal is een bedrag van $98,2 miljoen gemoeid. De overheid neemt hiervan 36,2 miljoen voor haar rekening, de provincie $28 miljoen en de stad Montreal $ 34 miljoen.

Quebec investeert daarnaast $ 18 miljoen in het verbeteren van de faciliteiten van het Jean Drapeau Parc. Er wordt een nieuwe paddock en garageboxen gebouwd en er worden wijzigingen doorgevoerd aan het circuit zelf. De realisatie van de nieuwe paddock stond eigenlijk al langer op het programma, maar kwam niet van de grond tijdens de onderhandelingen over een nieuw contract. 

In tegenstelling tot veel andere organisatoren zijn de organisatoren van de GP van Canada erg te spreken over het verdienmodel. Marc Garneau, minister van transport, spreekt van het grootste sportevenement in Canada, waarbij veel toeristen aanwezig zijn vanuit de VS en andere landen.

"Onze terugverdientijd op onze investering is uitstekend. Het gaat daarbij niet alleen om het geld dat wordt uitgegeven tijdens het even zelf, maar ook om het aanzien van Montreal wereldwijd."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen