'Grand Prix van Turkije keert in 2018 terug op Formule 1 kalender'

12 apr. 2017 08:51 Redactie

Turkije met Liberty Media in gesprek over mogelijke terugkeer op Formule 1 kalender


De Turkse president Erdogan heeft een gesprek gehad met F1-directeur Case Carey. Doel van het gesprek was om de mogelijkheden dan een nieuwe Turkse Grand Prix te bespreken. Dit meldt Motorsport-Total.com op haar website.

De gesprekken zijn bevestigd door de directeur Vural Ak van het circuit, die aangeeft dat er nog geen handtekeningen zijn gezet.

"Het enige dat ik kan melden is dat de gesprekken zeer positief zijn verlopen en dat er een principeakkoord is bereikt. Er zijn nog geen handtekeningen gezet."

De Grand Prix van Turkije stond van 2005 tot en met 2011 op de kalender en bracht vaak boeiende race. Het circuit van Istanbul Park werd ontworpen door Hermann Tilke en was geliefd bij de coureurs. Voor de bezoekers was het een race die lastig te bereizen was, door de slechte infrastructuur rondom het circuit. 

Een van de bekendste momenten uit de historie van de GP is de crash tussen teamgenoten Webber en Vettel die de boel binnen Red Bull op scherp zette. Bekijk de crash in onderstaande video

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen