'Gridstraf van 5 plaatsen voor Ricciardo na versnellingsbakwissel'

25 mrt. 2017 15:52 Redactie

Red Bull wil geen risico nemen met versnellingsbak van Ricciardo


Daniel Ricciardo krijgt waarschijnlijk nog vijf plaatsen gridstraf. De Australiër crashte tijdens de kwalificatie en beschadigde zijn Red Bull. Het team wil geen risico nemen met de versnellingsbak en gaat deze zeer waarschijnlijk wisselen.

Een versnellingsbak moet volgens de regels minimaal vijf races meegaan. Bij het wisselen van een bak kost dit de coureur vijf plaatsen op de startgrid. Door de crash van de Australiër wil het team geen risico nemen met de bak. 

Teambaas Horner legt de situatie uit: "Zelfs als we de versnellingsbak nog kunnen gebruiken gaan we hem vrijwel zeker vervangen. De bak moet namelijk minimaal vijf races mee gaan. Ik denk niet dat dit mogelijk is met de huidige bak." laat hij aan Auto Motor und Sport weten.

Ricciardo kwalificeerde zich als tiende voor de GP van Australië. Een gridstraf van vijf plaatsen zou hem verder terugwerpen. Het is beter om de straf nu te incasseren dan later in het seizoen, aangezien de kansen op een zeer goed resultaat morgen klein zijn. Daarnaast zijn de coureurs buiten de top 10 makkelijker in te halen, waardoor de uiteindelijke schade beperkt kan worden.

Foto: Robert Cianflone/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen