Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grijnzende Marko bedankt Ferrari op zijn blote knieën na overwinning Verstappen

Helmut Marko zag met een grote glimlach hoe Carlos Sainz de aanval opende op Charles Leclerc tijdens de sprintrace van het Oostenrijkse Grand Prix-weekend. Daardoor had Verstappen het makkelijk(er).

Max Verstappen wist de sprintrace voor de Grand Prix van Oostenrijk van start tot finish aan de leiding te gaan, maar kreeg daarbij volgens Helmut Marko een klein beetje hulp van Ferrari. Het duo ging namelijk met elkaar de strijd aan, waardoor ze Verstappen niet aan konden vallen. "Wij nemen dit met open armen in ontvangst", lacht de Oostenrijker bij Sky Sports . "Ferrari hielp ons, omdat ze met elkaar vochten. Dat gaf ons een makkelijke voorsprong van twee seconden", glundert de Oostenrijker.

Verstappen 'soeverein', Perez 'super'

Volgens de Red Bull-adviseur hoef je zo'n cadeautje geen twee keer aan Verstappen te geven. "Bij de start was het even spannend, maar Verstappen heeft het soeverein aangepakt. Godzijdank vochten de Ferrari's met elkaar." Niet alleen de regerend kampioen krijgt een schouderklopje, ook zijn Mexicaanse teamgenoot wordt geprezen door Marko. "Perez was ook super. Hij was aan het begin voorzichtig, om schade te voorkomen. De vijfde plek is eigenlijk meer dan we hadden verwacht. De zesde plaats is wat we berekend hadden en het is een goede uitgangspositie voor de Grand Prix op zondag."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'