Grosjean: "Canada wordt een aanslag op onze remmen"

05 jun. 2017 14:55 Redactie

Romain Grosjean hoopt dat remproblemen zijn opgelost


Romain Grosjean klaagt dit seizoen steen en been over de remmen van zijn Haas F1 bolide. Het team heeft al een paar keer gewisseld van leverancier maar het probleem blijft aanwezig.

Het Circuit Gilles Villeneuve vormt het decor voor de zevende race van de Formule 1 kalender. Het is een track wat gekenmerkt wordt door lange rechte stukken en waar tegelijkertijd veel van de remmen wordt gevraagd. De Fransman hoopt dan ook dat zijn team het euvel definitief heeft opgelost.

"We werken continu aan onze remmen. Het is inderdaad niet echt ons sterkste onderdeel maar het wordt beter. In Canada moet je precies weten wanneer je de rem intrapt omdat je echt 100% terugkrijgt van wat je wilt als je de rem intrapt. Daar moeten we echt nog aan werken. Voor de race moeten we even goed kijken hoe we ze het beste kunnen afkoelen."

Het team van Haas F1 presteerde in Monaco boven verwachting en scoorde hun eerste dubbele puntenfinish. Grosjean hoopt dan ook dat dit resultaat een gevolg krijgt in Canada.

"Monaco was misschien niet de plek waar we het hadden verwacht om met beide auto's in de top 10 te eindigen. Maar we deden het wel! Het geeft in ieder geval aan dat het team in staat is om de juiste set-up te vinden. Samen met de juiste strategie kunnen we er dan voor gaan."

Ook Canada is een soort van stratencircuit. Dat betekent dat veel zaken met betrekking tot de set-up overgenomen worden van Monaco. Althans, dat is wat Grosjean wel verwacht.

"Ja, er zijn wel wat dingen die we van Monaco kunnen overnemen. Hopelijk hebben we dan een goed pakket. Canada is natuurlijk een snellere baan dan Monaco. Het is dan wel een stratencircuit maar compleet anders als Monaco. Je hebt veel minder downforce vanwege de lange rechte stukken. We zullen hoe dan ook wel wat dingen hetzelfde doen als in Monaco."
Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen