Grosjean en Palmer krijgen straf na negeren gele vlaggen

08 apr. 2017 12:39 Redactie

Vijf plekken straf voor Grosjean en Palmer


Romain Grosjean en Jolyon Palmer kenden beiden een ongelukkige kwalificatie. Zowel Grosjean als Palmer had het tweede deel van de kwalificatie kunnen halen, maar door de crash van Antonio Giovinazzi vielen ze net buiten de boot. Ze verbeterden echter allebei wel hun tijd, waarvoor ze nu een straf krijgen van de wedstrijdleiding.

Beiden coureurs namen in hun laatste poging om een goede tijd neer te zetten te weinig gas terug, oordeelde de wedstrijdleiding na afloop van de kwalificatie. Dit terwijl er een dubbele gele vlag werd gezwaaid in verband met de harde crash van Antonio Giovinazzi. Door de vijf plaatsen straf moet Jolyon Palmer als laatste starten, terwijl Romain Grosjean de negentiende plek krijgt toebedeeld.

Daarnaast krijgen beide mannen drie strafpunten op hun licentie. Romain Grosjean heeft er nu in totaal drie, terwijl Jolyon Palmer er al zeven heeft verzameld. Wanneer een coureur twaalf strafpunten heeft wordt hij voor één wedstrijd geschorst. De uitgedeelde strafpunten vervallen na één jaar.

De startopstelling voor de wedstrijd van morgen is nog allerminst zeker. Naast de strafplekken voor Grosjean en Palmer is het best mogelijk dat ook Giovinazzi strafplekken krijgt in verband met het wisselen van de versnellingsbak. Ook bij Max Verstappen is nog niet duidelijk of een eventuele motor- of versnellingsbakwissel moet plaatsvinden en of hij hier een straf voor krijgt, al is de verwachting dat dit niet het geval is. Mocht Giovinazzi strafplekken krijgen en Verstappen niet, dan start de Nederlander de wedstrijd als zestiende morgen. Momenteel staat hij 'virtueel' op de zeventiende startplek. De definitieve startopstelling wordt morgenochtend (lokale tijd) bekend gemaakt.

Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen