Grosjean: "Goede kwalificatie cruciaal in Monaco"

21 mei 2017 15:00 Redactie

Romain Grosjean ziet Monaco als zijn thuisrace


In zijn debuutjaar bij Haas F1 zorgde Grosjean in de eerste races direct voor een verrassing met mooie resultaten. Dit jaar verloopt het vooralsnog een stuk wisselvalliger.

In de nauwe straten van Monaco wil hij zijn fans een mooie show voor schotelen. In de officiële verklaring op de teamsite blikt hij alvast voor uit naar de zesde race van het seizoen.

"Monaco is voor mij best wel speciaal omdat het eigenlijk een beetje mijn thuisrace is. We zitten tenslotte dicht bij Frankrijk en er komen veel fans. Mijn vrouw en vader komen ook speciaal naar Monaco, wat natuurlijk geweldig is. Natuurlijk is het ook bijzonder vanwege alle glamour rondom Monaco. Iedereen kent Monaco en wil er bij zijn."

Net als zijn collega's vindt ook Grosjean het racen op een stratencircuit bijzonder.

"Het is een ontzettend lastig circuit, zoals elk stratencircuit eigenlijk. In Monaco kun je je geen fout veroorloven want anders ga je geheid de muur in. Het is lastig om de juiste limiet te vinden. Je rijdt eigenlijk altijd net onder de limiet, behalve tijdens de kwalificatie in je snelle ronde. Het is ontzettend smal en het gaat er hard aan toe tussen de muren. Echt een enorme uitdaging!"

Volgens Grosjean ligt in Monaco nog meer druk op de kwalificatie dan tijdens andere races.

"Het is bijna onmogelijk om in te halen in Monaco. Alleen als je enorme risico's neemt maar ja, dan zit je misschien na afloop wel een tijdje bij de stewards. Kwalificatie is echt de sleutel in Monaco. Je wilt echt op de eerste rij staan. Als de race start, dan moet je een goede start hebben zodat je voor kunt blijven. Je krijgt weinig kansen om in te halen. Er moet dus echt iets voor je gebeuren als je terug in de race wilt komen vanuit het achterveld."
Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen