Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean groot fan van 'minder agressieve' Verstappen

Romain Grosjean is lovend over Max Verstappen en zijn laatste twee seizoenen in de Formule 1. De voormalig Haas-coureur ziet een minder agressieve Nederlander achter het stuur bij Red Bull.

Romain Grosjean verliet de Formule 1 al voordat Max Verstappen zijn eerste wereldtitel veroverde, maar de Franse coureur wist al lang dat de Nederlander het heel goed ging doen in de koningsklasse. Wel moest Verstappen nog wat volwassener worden, een punt waarop hij volgens Grosjean nu aangekomen is. In gesprek met Any Driven Monday looft hij de Red Bull-rijder. "We wisten al dat Max een extreem getalenteerde coureur is, maar ik denk dat zijn eerste wereldtitel hem veel meer zelfvertrouwen en rust heeft gegeven tijdens het racen. Hij is nog steeds de Max die we kennen en hij rijdt de wielen onder zijn auto vandaan, maar hij weet nu op 100% te blijven presteren en niet over de limiet te gaan." De voormalig Haas-coureur benadrukt hoe sterk de combinatie van Verstappen en Red Bull is. "Ze domineren keihard dit jaar. Hopelijk krijgt Red Bull het wel wat lastiger in de toekomst met teams als Ferrari en Mercedes, want hoe leuk het ook is voor Max: het is niet goed voor de show als maar één auto telkens wint."

Grosjean: "Max rijdt erg indrukwekkend"

Grosjean en Verstappen hebben nooit een keiharde concurrentiestrijd gehad. "We hadden met de Haas weinig kans tegen Red Bull, maar we hebben een tijdje samen (in de F1, red.) gereden. We hebben een aantal mooie gevechten gehad en ik ben van mening dat Max erg indrukwekkend rijdt." Dit is volgens de nu IndyCar-coureur alleen maar beter geworden in de loop der jaren. Grosjean vindt Verstappen vooral minder agressief rijden nu hij wereldkampioen is: "Dat vat de situatie wel goed samen. Het is iets wat Max in de loop der jaren geleerd heeft. Hij is heel snel door de juniorenklassen gegaan en kwam erg vroeg in de F1." "Maar je kan voorbereiding hebben of niet: het blijft de Formule 1 als je er komt. Het is nog steeds lastig en het is heel anders dan wat je daarvoor gewend bent geweest", aldus Grosjean.

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"