Grosjean: "Mijn prestaties hier zijn abominabel, maar wat heb ik er zin in"

Romain Grosjean kan niet wachten tot het moment dat aankomende zondag de startlichten boven het Melbourne Grand Prix Circuit doven. En dat terwijl hij daar vooralsnog weinig goeds heeft kunnen laten zien.

Romain Grosjean krijgt in gesprek met onder andere RacingNews365 de lachers op zijn hand als hij zijn naar eigen zeggen abominabele palmares in Melbourne opsomt.

"In 2012 kwalificeerde ik me als derde, maar reed Maldonado me bij de start uit de race. In 2013 volgde een zware race, in 2014 zag ik de finish niet en in 2015 haalde ik de start niet eens."

Grosjean ratelt verder: "In 2016 had ik zowaar eens geluk, in 2017 ging de turbo eraan en in 2018 verloor ik mijn wiel. Ik wist me altijd in de top tien te kwalificeren, maar desondanks zag ik maar twee keer de finish. Het zou zomaar eens de Grand Prix met de meeste pech voor mij kunnen zijn."

"En toch hou ik van deze race. Ik geniet ervan hier te komen. De sfeer is geweldig, het circuit fantastisch en ik hoop dat dit jaar het geluk met mij is", aldus de Haas F1-coureur, die zichzelf direct daarna genoodzaakt ziet om die uitspraak af te kloppen.

Met medewerking van René Oudman.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen