Grosjean: "Ik wil de 24 uur van Le Mans winnen"

24 apr. 2017 15:41 Redactie

Romain Grosjean wil pas met pensioen als hij Le Mans heeft gewonnen


De beslissing van Alonso om dit jaar de Indy 500 te rijden in plaats van de GP van Monaco houdt de paddock flink bezig. Meerdere coureurs hebben inmiddels aangegeven een overstap naar een andere raceklasse interessant te vinden.

Ook Romain Grosjean maakte in het verleden al eens een dergelijke overstap. In 2010 reed de Fransman de 24 uur van Le Mans. Hij kwam toen uit in de GT1 klasse voor Matech Competition maar haalde de finish niet. Toch is het een race die hoog op het verlanglijstje van de Haas coureur staat. Sterker nog, voordat hij zijn helm aan de wilgen hangt, wil hij de 24 uur van Le Mans dolgraag winnen.

"Voor ik met pensioen ga, wil ik dolgraag één keer de 24 uur van Le Mans winnen. Na mijn Formule 1 carrière heb ik genoeg tijd voor zoiets, ik heb geen haast om dit te doen."

"In 2010 nam ik ook deel aan deze race en vanaf dat moment ben ik verliefd geworden op deze klassieker. Het zou fantastisch zijn om ooit de 24 uur van Le Mans te winnen."

Grosjean verbaast zich er echter wel over dat Alonso bereidt is om voor de Indy 500 de GP van Monaco te laten lopen.

"We bevinden ons momenteel in een geweldige fase van de Formule 1, vooral nu met de nieuwe auto's. Los hiervan vind ik het verbazingwekkend dat hij Monaco daarvoor opgeeft. Dat hij gewoon een race mag missen van zijn team om in een andere klasse te rijden."
Haas F1 hoeft zich dus ook geen zorgen te maken dat Grosjean een dergelijk verzoek zal indienen.

"Wat mijzelf betreft, ik ben 100% gefocust op de Formule 1 en op mijn team."Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen