Grosjean over overstap naar Ferrari: 'Leven zit vol met verrassingen'

23 jun. 2017 08:35 Redactie

Gaat Romain Grosjean de overstap maken naar Ferrari?


Het 'silly season' is ook in 2017 vroeg begonnen. Vooral rondom de topteams gonst het van de geruchten, aangezien er van een paar coureurs het contract afloopt aan het eind van dit seizoen. Ook Romain Grosjean aast, net als velen, op een plekje bij een topteam. 

Naar eigen zeggen is Grosjean 'één belletje verwijdert' van een stoeltje bij Ferrari. Zijn huidige werkgever, Haas F1, heeft nauwe banden met het team uit Italië en om die reden heeft Grosjean ook goede hoop dat hij volgend jaar de plek van Kimi Raikkonen mag overnemen. "Vraag maar aan Valtteri Bottas hoe snel het kan gaan. Tot december vorig jaar was het plan om bij Williams te blijven en te rijden in de middenmoot. Nu rijdt hij in een van de snelste bolides en doet hij mee om de overwinningen", aldus Grosjean.

Het plekje van Kimi is het doel, maar ook de positie van Bottas is niet zeker volgens Grosjean. "Valtteri moet wachten op de beslissing van Mercedes en dan is er nog de situatie met Kimi Raikkonen. Iedereen denkt al zeven jaar dat hij gaat stoppen, maar hij gaat ieder jaar door. Hij is nu 37 en doet het nog heel aardig."

"Maar als er een mogelijkheid komt om bij Ferrari te rijden, dan zit ik in een goede situatie. Op dit moment speelt er niets, maar je weet het nooit. Het leven zit vol met verrassingen", zegt Grosjean met een knipoog.

Zijn huidige positie zint Grosjean in ieder geval niet. Hij vergelijkt het racen in de Formule 1 met de 100 meter sprint, die je met 10 seconden achterstand moet beginnen. "Het is soms frustrerend. In de lagere raceklassen ben je gewend om te winnen en in de Formule 1 weet je al dat je geen kans maakt. De eerste zes posities zijn al vergeven. Het is net alsof je de 100 meter sprint gaat lopen en je begint met 10 seconden achterstand. Maar dat is nou eenmaal hoe de Formule 1 werkt", aldus Grosjean.

Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen