Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean tegen sieradenverbod: 'Een ring redde juist mijn leven'

Het sieradenverbod is een veel besproken discussie geweest het afgelopen weekend. De FIA vindt het veiliger om zonder sieraden in de Formule 1-bolides te rijden. Maar volgens ex-Formule 1-coureur Romain Grosjean heeft zijn trouwring juist zijn leven gered in zijn gruwelijke crash in 2020.

Het handhaven van een sieradenverbod viel bij enkele coureurs niet in goede aarde. Zo maakte Lewis Hamilton in Miami een statement door juist expres veel sieraden te dragen in de persconferentie. Ook voormalig Formule 1-coureur Romain Grosjean is het niet eens met het sieradenverbod. Volgens Grosjean bracht een specifiek sieraad hem namelijk bescherming tijdens zijn afschuwelijke crash in de Grand Prix van Bahrein in 2020. Op wonderbaarlijke wijze wist de Fransman een verschrikkelijk brandongeval te overleven met relatief lichte verwondingen. Hij weet zeker dat zijn trouwring hem destijds beschermde.

Grosjean snapt het onbegrip van de coureurs

"Ik heb mijn hele carrière mijn trouwring gedragen", vertelt Grosjean in een interview met Sky Sports F1 . "Waar mijn ring was, werd ik beschermd. Ik werd beschermd door mijn vrouw." Veel coureurs zien we met sieraden de auto instappen. Denk aan (trouw)ringen, oorbellen en piercings. Grosjean begrijpt het onbegrip van sommige coureurs wat betreft de strenge regelgeving. "Ik zou niet willen racen zonder mijn trouwring, het is een groot probleem voor mij", laat de Fransman weten.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"