Grosjean: 'Sommige coureurs horen niet thuis in de Formule 1'

07 apr. 2017 14:28 Redactie

Grosjean wil geen paydrivers in de Formule 1


Romain Grosjean vindt dat paydrivers ten onrechte deel uitmaken van de Formule 1. Mede hierdoor zijn de kansen voor jonge talenten in de sport schaars.

Formule 1 coureur Romain Grosjean heeft een zeer duidelijke mening als het aankomt op het deelnemersveld in de Formule 1. De Fransman is een gevestigde naam in de sport en staat te boek als talentvol. Dat geldt echter niet voor alle twintig de coureurs die op de grid staan.

Mede door de penibele situatie van diverse teams kiezen zij voor vermogende coureurs, in plaats van voor de best beschikbare coureurs. Recent liet Liberty Media topman Ross Brawn al weten dat die situatie wat hem betreft moet veranderen.

Gorsjean deelt die mening volledig: "Ik ben het volkomen met hem eens."

"Het is echter wel zo dat er altijd paydrivers zijn geweest in de F1, maar nu is het denk ik erger dan in het verleden. Er zijn enkele coureurs die op basis van hun resultaten in het verleden niet thuishoren in de F1."

De coureur van Haas F1 denkt dat de introductie van een budgetplafond een goede manier is om dit tegen te gaan. De kosten nemen dan gigantisch af voor de teams, waardoor zij eerder kiezen voor het talent van de coureurs.

"Het zou een positief iets zijn voor de jonge coureurs. We weten allemaal dat het extreem moeilijk is om de F1 te behalen. Als er dan ook nog eens posities worden ingevuld door coureurs die het niet verdienen, dan is er nog minder ruimte voor de echte talenten."

Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen