Grosjean verrast met zesde positie

25 mrt. 2017 10:01 Redactie

Grosjean: 'Het ging al vanaf de eerste ronde dit weekend super'


Romain Grosjean was de verrassing van de kwalificatie met een zesde positie voor het Haas F1 team. Een goed begin voor het relatief kleine team.

"Het was een hele goede start voor ons. Een aangename verrassing. We waren al snel vanaf de eerste ronde hier. De auto voelt erg goed aan." liet hij aan Ziggo Sport weten.

"Het team heeft veel geleerd sinds vorig jaar. De werkwijze is verbeterd en we begrijpen de auto veel beter."

Haas werkt samen met Ferrari en gebruikt diverse componenten van het Italiaanse team. Iets dat het team zeker helpt erkent Grosjean.

De Ferrari motor, ophanging en versnellingsbak helpen ons natuurlijk ook. Maar heel veel credits voor ons team, ze hebben fantastisch werk geleverd. Ik ben er erg blij mee."

Romain Grosjean was een van de coureurs die tijdens iedere trainingssessie veelvuldig op de baan te vinden was. Als het licht in de pits op groen ging, was de Fransman als eerste naar buiten.

"Ik probeer de nieuwe auto's te begrijpen. Ze gaan zo snel! Soms rem je voor een bocht en verwacht je nooit dat je die nog haalt. De ronde erna rem je nog later. De limiet komt steeds hoger te liggen."

Met zijn zesde positie is Grosjean 'best of the rest'. Het gat naar de topteams is groot, waardoor het moeilijk lijkt om verder naar voren te komen. "Morgen ga ik alles geven, ik push hard en haal er alles uit. De auto's zijn veeleisend, maar dat is een mooie uitdaging voor ons."

Vorig jaar finishte Grosjean verrassend als zesde tijdens het Formule 1 debuut van het team van Haas.

Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen