Grosjean: 'Ik wil wereldkampioen worden met Ferrari'

12 mrt. 2017 13:59 Redactie

Romain Grosjean droomt van overstap naar Ferrari


Formule 1 coureur Romain Grosjean hoopt dat hij aan het einde van 2017 de overstap kan maken naar een topteam. Het liefste Ferrari, want het Italiaanse team staat al jaren op zijn verlanglijstje.

Grosjean komt momenteel uit voor Haas-Ferrari, waarbij er een sterk link is met het Italiaanse team. De relatie gaat veel verder dan het leveren van motoren. De gelijkenissen in het ontwerp van de beide teams brengen dit dan ook duidelijk in beeld. 

Afgelopen winter kwam er bij Mercedes een stoeltje vrij toen Nico Rosberg zijn helm aan de wilgen hing. Grosjean werd door Sky Sport gevraagd of hij contact hierover had met teambaas Toto Wolff: "Nee, ik heb zelf niet gebeld, maar ik zal niet ontkennen dat mijn managers hun werk doen. Mercedes is een fantastisch team, met een rijke historie in de motorsport."

Het ultieme doel voor Grosjean is om de komende jaren uit te komen voor Scuderia Ferrari. "Ik zou erg graag voor Ferrari racen. Ik wil wereldkampioen worden en daarvoor heb je de juiste auto nodig."

"Ik wil voor een topteam rijden in de toekomst, maar op dit moment ben ik trots op hetgeen we met Haas bereikt hebben."

De verwachting van Grosjean is dat Haas in 2017 beter presteert dan het afgelopen seizoen: "We verkeren in een veel betere uitgangspositie dan vorig seizoen. Mijn doel is om als eerste Haas coureurs op het podium te staan en uiteindelijk, hopelijk, ooit een race te winnen met ze."

Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen