Grote update voor Mercedes in tweede testweek

06 mrt. 2017 13:22 Redactie

Mercedes gaat voor snelheid in tweede testweek


De eerste testweek van Mercedes verliep al niet onaardig (558 gereden ronden, verreweg het meest van iedereen), maar de honger is nog niet gestild. In de tweede testweek komt het team nog met een grote update van de wagen.

Het was voor Red Bull en Ferrari al een lastige klus om Mercedes te verslaan, maar dat zal waarschijnlijk nog lastiger worden dan gedacht. Mercedes komt namelijk in de tweede testweek met een grote update van het aerodynamische pakket, waardoor het naar verluidt nog twee seconden zal gaan winnen. De door Pirelli voorspelde tijd van 1 minuut en 18 seconden lijkt dus een realistisch doel in de tweede testweek.

Valtteri Bottas is erg enthousiast over de ontwikkeling van Mercedes. "We willen goede stappen zetten en ons elke dag verbeteren. We moeten nu aan de slag met wat we de afgelopen week hebben geleerd en dat analyseren om ons te verbeteren", aldus Bottas over zijn eerste week bij zijn nieuwe werkgever. Hoewel het lastig is om na de eerste testweek al een oordeel te vellen, lijkt Mercedes ook in 2017 het beste team van het veld. Bottas is daar blij mee, maar blijft op zijn hoede.

"We hebben ons in de eerste week gefocust op het aantal kilometers, we willen zeker zijn dat de betrouwbaarheid goed is. Straks in Melbourne weten we pas waar we echt staan en hoe de performance daar zal zijn", zegt Bottas. Morgen mag de Fin weer in actie komen voor zijn nieuwe werkgever. Net als vorige week zal hij tijdens de lunch wisselen met Lewis Hamilton, zodat beide coureurs evenveel rijden op één dag.

De tweede testweek is vanzelfsprekend bij ons live te volgen via ons liveblog, dat morgen iets voor 09:00 uur van start zal gaan.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen