Grote upgrade voor Force India bij GP Spanje

25 apr. 2017 10:15 Redactie

Force India worstelt met onbalans in de auto


Sergio Perez en Esteban Ocon kunnen tijdens de GP van Spanje beschikken over volop nieuwe onderdelen voor de Force India. Het team is ondanks balansproblemen opgeklommen naar de vierde positie in het WK. 

Force India presteert beter dan het zelf had verwacht. Tijdens de wintertest bleek dat de VJM10 nog diverse tekortkomingen had, waaronder een matige balans. Daarnaast was de auto liefst 10 kilo te zwaar, waardoor zelfs de beide coureurs op dieet moesten. Ondanks de minder kanten van de VJM10 staat het team wederom op de prachtige vierde positie in het WK. 

"De coureurs klagen over een slechte stabiliteit van de auto. De achterkant van de auto breekt uit in langzame en medium speed bochten." laat teamchef Fernley weten.

Tijdens de testdagen in Bahrein heeft het team diverse afstellingen en onderdelen getest. Hetgeen onderdeel uitmaakt van de grote upgrade die er in Spanje komt. Ocon en Perez moeten de GP van Rusland nog doorstaan, voordat het team de nieuwe onderdelen beschikbaar heeft.

Belangrijkste vernieuwing vormt de compleet nieuwe vloer van de VJM10. "Onze technisch directeur Andy Green heeft toegegeven dat we een probleem met de correlatie hebben." Dit betekent dat de data vanuit de windtunnel afwijkt met de werkelijkheid. 

"De gevolgen daarvan zijn reeds bekend. In Barcelona kunnen we vol de aanval inzetten, in plaats van ons alleen te verdedigen"

Vorig jaar sloot Force India het WK af op een prachtige vierde positie. Daarmee was het team 'best of the rest' achter de grote drie. Een geweldige prestatie van het kleine privé team dat een budget van slechts 100 tot 125 miljoen heeft.

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen