Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hülkenberg slaat zichzelf voor het hoofd na crash in training

Waar de eerste vrije training voor de Grand Prix van Brazilië nog een vrij tamme bedoening was, daar zorgde Nico Hülkenberg in het tweede bedrijf voor de nodige reuring. De Duitse Renault-rijder smakte zijn geelzwarte bolide in de afrastering bij het uitkomen van de laatste, 'echte' bocht.

Daardoor zat de tweede training van de Hulk er op voor deze goed en wel begonnen was. Logischerwijs eindigde Hülkenberg de vrijdag als laatste, na slechts zes rondjes had hij nog geen zeer competitieve rondetijd weten te noteren.

Na diens ongeval kon Hülkenberg niet meer in actie komen, de Renault R.S. 18 was te zwaar beschadigd. De Duitser legt uit: "Ik kwam te ver uit in de bocht en gleed over de kerbstones heen. De vloer van de wagen heeft zich afgezet en toen kwam ik in het groen terecht. Het ging allemaal razendsnel, de crash was niet te voorkomen. Klein foutje, grote gevolgen." Hülkenberg kan er niet over uit. "Dit is ontzettend hinderlijk", ventileert hij zijn frustraties na de klapper, waaraan de Emmeriker overigens geen persoonlijke schade overhield. "Ik heb nergens last van, fysiek is alles in orde", bevestigde de Renault-coureur. De versnellingsbak van Hülkenbergs wagen schijnt ongedeerd te zijn gebleven, wat een gelukje bij een ongeluk is voor de 31-jarige. Het vervangen van dat onderdeel zou de Duitser een gridstraf van vijf plaatsen hebben opgeleverd.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden