Haas: "Alles gedaan om herhaling van drama 2018 te voorkomen"

15 mrt. 17:28 Ruud Dimmers 0 reacties
Het sprookje van de Australische Grand Prix van 2018 veranderde binnen vijf minuten in een nachtmerrie voor Haas. De Amerikaanse renstal leek op weg naar een dubbele top vijf finish, tot problemen met de wielmoeren roet in het eten gooiden. Teambaas Steiner hoopt in 2019 op wederom een sterke Grand Prix, maar dan met een betere afloop.

Het Formule 1-team van Haas was de revelatie van de Grand Prix van Australië in 2018. Kevin Magnussen passeerde Max Verstappen bij de start en reed op een prachtige vierde positie, met in zijn kielzog teamgenoot Romain Grosjean. Een droomstart was in de maak, maar het ging compleet mis.

Bij de eerste pitstops van het seizoen doemde een probleem met de wheelguns en de wielmoeren op. Zowel bij Magnussen als bij Grosjean werd een wiel niet goed bevestigd, waardoor beide enkele honderden meters na het uitrijden van de pitstraat uitvielen.

Teambaas Steiner legt uit wat het team deze winter heeft gedaan om herhaling van het drama te voorkomen: "Ik zeg niet dat we hier weer zo sterk zijn als in 2018, maar we gaan het zeker proberen. Doelstelling is om minimaal dat niveau te halen, maar dan zonder fouten te maken."

"We zijn in januari al begonnen met de voorbereiding op de Grand Prix van Australië. Iedere dag heeft het team pitstops geoefend, ook tijdens de testdagen in Barcelona. Daar hadden we een 2018-bolide meegenomen, zodat we dagelijks extra konden trainen om fouten zoals vorig jaar te voorkomen", laat de Haas-baas aan Ziggo Sport weten.

De Amerikaanse renstal verschijnt wederom aan de start met Magnussen en Grosjean. De verwachtingen zijn hoog, mede door de komst van titelsponsor Rich Energy. Steiner verwacht niet dat de druk verlammend op zijn rijders werkt.

"De verwachtingen zijn hooggespannen, maar ik denk dat het goed is voor de coureurs dat ze in een team rijden dat ze al kennen. Het geeft volgens mij minder druk omdat ze het team, de mensen en de procedures al kennen. Dat betekent dat ze zichzelf volledig op het racen kunnen focussen, wat de resultaten ten goede komt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen