Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas-baas trekt portemonnee om gapend financieel gat te dichten

Nadat de Russische sponsormiljoenen verdwenen, stond Haas voor een dilemma. Hoe gaat het ervoor zorgen dat men financieel niet in de problemen komt? De grote baas trekt nu de portemonnee.

Nadat Rusland een oorlog begon in Oekraïne, dacht Haas niet lang na. Het verbrak alle banden met haar titelsponsor Uralkali, een Russisch bedrijf gerund door Dmitry Mazepin. Het zorgde ervoor dat Mazepin junior zijn zitje kwijtraakte, maar tegelijkertijd betekende het ook dat er plots miljoenen aan sponsorgeld verdween. Om het gapende gat op de begroting te dichten, zal de grote Haas-baas Gene Haas nu de portemonnee trekken, zo weet het Amerikaanse medium RACER te melden.

Geen pay-driver

De Haas-baas zou toestemming hebben gegeven aan teambaas Guenther Steiner om niet voor een pay-driver te gaan als vervanger van de Russische coureur. Zelf gaat hij in ieder geval in de nabije toekomst ervoor zorgen dat het team niet kopje onder gaat. Tegelijkertijd wordt er naarstig gezocht naar nieuwe sponsormiljoenen. Huidige sponsoren overwegen hun bijdrage misschien te vergroten, terwijl er tegelijkertijd nieuwe geldstromen worden aangeboord.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024