Haas F1 met spoed op zoek naar oplossing voor remproblemen

13 mrt. 2017 18:15 Redactie

Haas F1 overweegt nieuwe remmen te testen van Carbone Industrie


Momenteel maakt Haas F1 gebruik van de remmen van Brembo maar vooral Romain Grosjean heeft al meerdere keren aangegeven hier problemen mee te hebben. Volgens de Fransman zijn de huidige remmen niet consistent en heeft hij er totaal geen vertrouwen in.

Ook tijdens de afgelopen wintertesten in Barcelona was Grosjean opnieuw niet te spreken over de huidige remmen.

"Ik kan niet leven met deze remproblemen. Dat is echt heel belangrijk voor me en ik heb er veel problemen mee. Nu zullen we zo goed mogelijk met de mensen van Brembo samenwerken om oplossingen te vinden."

Het overstappen naar een andere leverancier klinkt misschien als de snelste oplossing maar is dit jaar bepaald niet eenvoudig. De bredere remschijven vereisen nu eenmaal een nieuw ontwerp. Toch overweegt Haas F1 om met Carbone Industrie in zee te gaan en in Bahrein hiermee te gaan testen. Zo ver is het echter nog niet, laat teambaas Steiner weten.

"Misschien doen we dat in Bahrein. Er zijn echter nog wat dingen op komst, maar dat vergt nog een beetje meer tijd. Op de korte termijn hebben we een oplossingen die misschien niet ideaal is, maar wel veilig. na de eerste paar races hebben we hopelijk een definitieve oplossing."
Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen