Haas F1 wil punten scoren in 'tweede Super-G'

25 apr. 2017 08:37 Redactie

Haas gaat voor de punten in Rusland


Drie jaar nadat de het onderdeel 'Super-G' tijdens de Olympische Winterspelen in Sochi werd gehouden, keert het onderdeel in een wat andere vorm terug op het circuit. Door de combinatie van bochten en de nieuwe bolides worden de G-krachten zo hoog op het circuit van Sochi, dat er wel gesproken kan worden van de 'Super-G'.

"Deze wagen zijn echt bruut om te rijden", zegt Grosjean in voorbeschouwing op het weekend in Sochi. "We zitten niet ver van de 8G af tijdens de pieken in de bochten. Het is zwaar voor je lichaam, maar wel heel erg gaaf." De nieuwe bolides zorgen  er volgens Grosjean ook voor dat fouten sneller worden afgestraft. "Je kan maar beter niet je rempunt missen met deze bochtensnelheid. Je moet veel preciezer zijn in vergelijking met het verleden", aldus Grosjean.

Met de wagen die Haas gebouwd heeft, de VF-17, is Grosjean dan ook tevreden. Hij is er van overtuigd dat Haas een stabiel en opwaartse lijn te pakken heeft. "Ik denk dat het wel duidelijk is dat we een prima basis hebben. We moeten wel aan alles blijven denken, zodat we ons weer kunnen verbeteren in Rusland. Ik heb er alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken."

Zijn teamgenoot, Kevin Magnussen, hoopt vooral op een goede race zonder te veel problemen. De Deen viel dit jaar al twee keer uit met technische problemen en hoopt dus op meer voorspoed in Rusland. "Het is een prachtige baan en ik heb hier goede races gehad. Laten we hopen dat we het kunnen voortzetten dit weekend." Vorig jaar eindigde Magnussen zevende in de Renault en pakte daarmee een van de weinige punten voor het team. De start is volgens de Deen cruciaal. "Vorig jaar gingen aardig wat mensen de mist in met de start. Ik had een goede start en werd zevende, dus de start is zeker belangrijk in Rusland", aldus Magnussen.

Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen