Haas gaat voor 'Yin' in China, na 'Yang' in Australië

04 apr. 2017 08:40 Redactie

Haas hoopt op meer geluk in China


Voor het team van Haas verliep het eerste weekend van het seizoen wisselvallig. Het team beleefde een prima vrijdag, waarna de prestaties minder werden op zaterdag en uiteindelijk dramatisch op zondag. De snelheid is er, maar het resultaat bleef achterwege. Het team gaat daarom voor een dubbele puntenfinish in China.

Na een 'Yang-ervaring' in Australië, gaat Haas in China dus voor een 'Yin-ervaring'.  De negativiteit van de eerste Grand Prix, die leidde tot een dubbele uitvalbeurt, moet in China worden weggepoets met een positieve ervaring, het liefst een dubbele punten finish.

Zowel Romain Grosjean als Kevin Magnussen zijn er van overtuigd dat het team van Haas met beide auto's in de punten kan eindigen. Romain Grosjean is lyrisch over de Haas VF-17, ondanks zijn uitvalbeurt in Australië. "De auto heeft enorm veel potentie. De auto voelde vanaf het begin al super aan, ik voelde me comfortabel in de auto en we waren snel. Qua snelheid was het dus een positief weekend in Australië, maar qua resultaat niet", aldus Grosjean.

Zijn Deense teamgenoot Kevin Magnussen is net als Grosjean ook lyrisch, maar wel met wat kanttekeningen. "Het is goed nieuws dat de auto in ieder geval zo competatief is als we op voorhand hadden gehoopt. Maar dat we toen competitief waren wil niet zeggen dat we dat in China weer zijn. In Australië had ik uiteindelijk te weinig tijd op de baan om echt goed te kunnen wennen aan de auto, dus hopelijk gaat dat hier in China beter", aldus Magnussen.

Romain Grosjean gaat de Grand Prix van China in ieder geval met vertouwen tegemoet: "Als de auto weer net zo goed is als in Australië, dan gaan we zeker veel punten scoren dit weekend!"


Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen