Haas neemt grote update mee naar Barcelona

22 apr. 2017 08:40 Redactie

Haas hoopt meer punten te kunnen behalen door update


Het team van Haas neemt, net als veel andere teams, een grote update mee naar het circuit van Barcelona tijdens de Grand Prix van Spanje. Volgens teambaas Gunther Steiner is het team daarnaast nog met veel werk bezig in de windtunnel, wat in de loop van het seizoen nog meer tijdwinst op moet gaan leveren.

Hoewel de start van Haas in 2017 qua resultaat minder is dan in 2016, is er meer zelfvertrouwen bij het team. Romain Grosjean en Kevin Magnussen hadden in de eerste drie wedstrijden wat pech, maar de auto lijkt goed mee te kunnen in het middenveld en beide rijders zijn in staat elke wedstrijd om de punten te vechten. Teambaas Gunther Steiner is dan ook tevreden tot nu toe, ondanks de wat tegenvallende resultaten.

"We hebben een goed plan", zegt Steiner in een interview met Formula1.com"Qua kwantiteit zitten we op een goed niveau, nu moeten we alleen nog gaan scoren in de vorm van punten. We hebben in ieder geval de bevestiging dat vorig jaar geen beginnersgeluk was, maar dat we nu een gevestigd team zijn waar iedereen rekening mee houdt."

In Bahrein scoorde alleen Romain Grosjea punten, omdat de wagen van Kevin Magnussen stil viel. "Het positieve is dat we in ieder geval punten hebben gehaald, maar helaas stopte de wagen van Kevin er opeens mee. Ons doel is om met beide auto's in de punten te rijden. Dat is helaas niet gelukt in Bahrein, maar in Rusland zullen we dat doel weer nastreven."

In Rusland en Barcelona gaat de jacht naar punten verder voor Haas. Het team neemt een update mee naar Barcelona, waarmee het hoopt structureel in de punten te eindigen. "We nemen een grote update mee naar Barcelona en er zit momenteel nog veel in de windtunnel. We hebben een goed plan en wat uit de tests komt belooft veel goeds!", besluit Steiner.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen