Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas reed rivaal Renault op een rondje in GP van Brazilië

Renault bezet de vierde plaats in de stand om het constructeurskampioenschap, Haas staat 24 punten achter de Franse brigade op P5. Toch gaf de Grand Prix van Brazilië een heel ander beeld: Renault kwam er totaal niet aan te pas, Haas noteerde een dubbele puntenfinish.

Sterker nog: Romain Grosjean (achtste) en Kevin Magnussen (negende) reden de enig overgebleven Renault, die van Carlos Sainz, op een rondje. Teambaas Guenther Steiner was door het dolle heen na de finish, coureurs Grosjean en Magnussen konden een grijns lastig onderdrukken.

Na een lastige eerste seizoenshelft, waarin Grosjean fout op fout stapelde, heeft de Fransman het lek boven gekregen in het tweede gedeelte van 2018. Al maanden is hij niet weg te denken uit Q3 en bovendien stromen de punten binnen. Met de vier stuks van zondag staat de teller inmiddels op 35 WK-punten. "Voor het team ben ik echt ontzettend blij", jubelde Grosjean. "We hadden vanwege het geduw en getrek in de eerste ronde schade aan de wagen en kwamen nadien ongeveer een seconde per ronde tekort. Ik ben zeer onder de indruk van dat wat we neer wisten te zetten, iedereen heeft een geweldig werk geleverd om wat betreft de set-up. Zonder de schade waren we eenvoudig zevende geworden. Ook al staan we nog redelijk ver van Renault af, het scoren twee dubbele puntenfinishes zou de perfecte manier zijn om het seizoen af te sluiten." Teammaat Magnussen, die op softs vertrok, in tegenstelling tot de rest van de top tien behalve de Ferrari's, zag een goede start teniet worden gedaan door ellebogenwerk in bocht vier. "In de openingsronde had ik pech", analyseerde de Deen. "Bij de start kwam ik goed weg, de eerste bochtencombinatie ging ook goed. Bij bocht vier werd ik naast de baan gedrukt, waardoor ik plaatsen verloor. Gelukkig wist ik die plaatsen weer goed te maken, om schade te beperken met P9. Ik ben blij met de punten." Renault blijft door haar nulscore in Brazilië staan op 114 WK-punten, waar Haas er inmiddels negentig stuks heeft. De achterstand van 24 punten lijkt haast onoverbrugbaar - er zal een Haas op het podium moeten komen op het team nog naar P4 bij de constructeurs te krijgen - maar theoretisch is het nog steeds mogelijk.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'