© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hakkinen herziet mening: "Combinatie Red Bull-Honda heeft potentie"

Mika Hakkinen heeft zijn mening over de nieuwe alliantie tussen Red Bull en Honda herzien. Waar hij eerst dacht dat het helemaal niets zou worden, ziet hij nu toch wel potentie in de samenwerking.

Drie maanden geleden wist voormalig Formule 1-wereldkampioen Mika Hakkinen zeker dat het niets ging worden met het huwelijk tussen Red Bull en Honda. Nu, kort na de wintertests, ziet de Fin dat er wel degelijk wat te halen valt voor het team van Max Verstappen.

Of de Honda-motor achterin de Red Bull RB15 nu al op het niveau is van die van Ferrari en Mercedes? "Nee, dat niet. Ik denk niet dat ze evenveel vermogen hebben als de Ferrari's en Mercedessen en dat het alsnog lastig gaat worden om in te halen op de rechte stukken", aldus Hakkinen in zijn podcast voor Unibet. Hij voegt daar echter aan toe dat de successen in de toekomst wel kunnen gaan volgen, in tegenstelling tot wat hij eerder dacht.

"Ik dacht eerst dat het niks ging worden. Ik had gegronde twijfels. Maar nu zie ik in dat ze volwaardige fabriekssteun krijgen van Honda en dat zorgt voor veel vertrouwen. Natuurlijk hebben ze enkele moeizame jaren achter de rug met McLaren, maar nu zijn ze in de positie waarin ze kunnen gaan bouwen aan succes."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen