Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen lovend over Verstappen: "Fantastisch dat hij dit helemaal zelf deed"

Mika Hakkinen is zeer onder de indruk van het dreamteam Max Verstappen/Red Bull in 2022. Met een overwinning in Abu Dhabi en in totaal vijftien overwinningen sloot de Nederlander zijn succesvolste F1-seizoen ooit af.

Het Formule 1-seizoen afsluiten 'on a high' is het doel van alle coureurs, maar bij de een lukt het net wat beter dan bij de ander. Max Verstappen kan in ieder geval meer dan tevreden zijn. Met de wereldtitel en vijftien overwinningen op zak, waarvan de laatste zege in Abu Dhabi, kon het bijna niet beter zijn gegaan voor de Nederlander. Collega-tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen is onder de indruk. In zijn blog voor Unibet blikt hij terug op de GP van Abu Dhabi en op het hele F1-seizoen van 2022. "De race was simpelweg perfect voor Max, wat zijn én Red Bulls briljante prestaties van dit jaar onderstreept." "Iemand vertelde met dat in 1988 Alain Prost en Ayrton Senna samen vijftien van de zestien races wonnen voor McLaren. Dat Max dat helemaal zelf deed, is fantastisch. Hij had de snelheid en presteerde constant. De auto was het hele jaar razendsnel en ze losten de betrouwbaarheidsproblemen snel op in 2022. Ongelooflijk."

Ook Leclerc en Perez krijgen complimenten

Achter Verstappen was de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap spannend tot aan de laatste ronde in Abu Dhabi. Hakkinen vindt dat er een verdiende winnaar uit de bus is gekomen in de strijd tussen de coureurs van Red Bull en Ferrari. "Charles Leclerc heeft een fantastische race gereden om tweede te worden en runner op te worden achter Max." "Checo Perez gaf alles, maar ik denk dat Charles de tweede plaats verdiende. Hij startte negen keer vanaf pole, won drie Grands Prix en - in de eerste seizoenshelft - zag het er naar uit alsof hij een dreiging vormde voor Max. Met de tweede plaats kunnen hij en Ferrari zich beter focussen op het kampioenschap van volgend jaar", aldus de Flying Finn.

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract