Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen vreest het ergste voor Red Bull en Verstappen

De RB18 van Red Bull viel in de eerste drie races van het Formule 1-seizoen twee keer uit door betrouwbaarheidsproblemen. Mika Hakkinen vreest het ergste voor de renstal van regerend wereldkampioen Max Verstappen.

Na ronde drie van het Formule 1-kampioenschap staat topteam Red Bull pijnlijk derde in de constructeursstand. Ferrari staat met kop en schouders bovenaan en het minder snelle Mercedes staat eveneens voor het team van Max Verstappen. Simpelweg omdat ze blijven rijden. Red Bull zag namelijk al driemaal een DNF bij Verstappen en teamgenoot Sergio Perez, waardoor het puntentotaal 'slechts' 55 punten is, ten opzichte van 65 bij Mercedes en maar liefst 104 bij Ferrari. Een verontrustend beeld, zo vindt Mika Hakkinen. De Flying Finn verbaast zich over het feit dat er geen upgrades zijn bij de RB18. "Ik had verwacht dat Red Bull de auto al door zou hebben ontwikkeld tijdens de openingsraces aan het begin van het seizoen, maar dat is niet het geval geweest", zegt hij verbaasd in een analyse voor Unibet . "Dat is best verrassend." "De technische problemen bij de Red Bulls zien er niet goed uit, helemaal niet goed! Ze geven op deze manier gratis punten weg aan Ferrari."

Hoe zit het bij Ferrari en Mercedes?

Terwijl de problemen nog niet zijn opgelost bij Red Bull verloopt het seizoen volgens Hakkinen juist foutloos bij Ferrari. "Zij hebben de snelste auto gebouwd", is het korte, maar duidelijke oordeel van de tweevoudig wereldkampioen. "Daarnaast hebben ze twee goede, jonge coureurs (Charles Leclerc en Carlos Sainz, red.). Ferrari is heel sterk op het moment." Een ander team waar het niet gaat zoals gewenst, is Mercedes. Het team staat weliswaar tweede in de constructeursstand, maar de problemen met vooral porpoising zijn volgens Hakkinen groot. "Ze proberen constant de problemen te verhelpen. We zagen wat licht aan het einde van de tunnel, maar de auto mist nog steeds snelheid over een snelle ronde." "Het is heel duidelijk te zien - ze zijn waarschijnlijk een volle seconde langzamer dan de andere topteams! Dat is een vreselijk groot gat." Ook hier zal het nog wel even duren voordat de problemen zijn opgelost. "Om een dergelijk gat te proberen te dichten heb je veel engineers nodig die werken aan een oplossing", oordeelt de Fin.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'