Hamilton: "Alonso moet zijn kaarten goed uitspelen"

19 mei 2017 09:30 Redactie

Hamilton vergelijkt contractonderhandelingen met potje schaak


De grote vraag die iedereen dit seizoen bezig houdt is wat er gebeurt met onder meer Vettel en Alonso. Beiden zijn namelijk in het bezit van een aflopend contract.

Vettel is echter voor het eerst in twee jaar succesvol met Ferrari en is de leider in het WK. Alonso daarentegen maakt er geen geheim van dat hij voor 2018 zijn opties open houdt. Alonso zijn geduld met McLaren wordt praktisch elk raceweekend danig op de proef gesteld. Hoewel in Barcelona het raceweekend nog slecht begon op vrijdag, leverde Alonso een dijk van een kwalificatie af. Zijn zevende startplek leverde uiteindelijk in de race geen punten op maar het lijkt enigszins de goede kant op te gaan.

De Spanjaard wil vooral weer strijden om podiumplaatsen en 'eist' daarvoor een competitieve auto. Of dat betekent dat hij een overstap maakt naar een ander team, is dan ook de grote vraag.

Ook zijn vroegere teamgenoot Hamilton geeft aan de Spaanse zender Movistar toe dat de Formule 1 een bizarre sport is.

"Je kunt de beste voorbereiding hebben, ontzettend fit en getalenteerd zijn. Toch kun je dan aan het einde met lege handen staan. Dat is echt verschrikkelijk en dat vind ik dan ook een groot nadeel van deze sport."

Volgens de drievoudig wereldkampioen gaan contractonderhandelingen niet vanzelf en lijkt het verdacht veel op een partijtje schaak.

"Je moet je toekomst zorgvuldig uitgestippeld hebben. Op het juiste moment de juiste keuzes maken en op het juiste moment op de juiste plek zijn."

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen