Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton bekvecht met engineer over radio: "Dat is jóúw werk"

Lewis Hamilton startte ruim vóór George Russell, maar toch troefde de nieuwkomer binnen het team de zevenvoudig wereldkampioen weer af. Sloeg team-Hamilton de plank strategisch mis? Het gekibbel over de boordradio zal allicht niet hebben geholpen.

Lewis Hamilton werd in de eerste Formule 1 Grand Prix van Miami als zesde afgevlagd, één plaats achter zijn teamgenoot. Voor Mercedes is het voor 2022-begrippen niet eens zo'n slecht resultaat, maar na afloop van de race waren er toch frustraties bij Hamilton. Gekibbel over de boordradio met zijn engineer Peter Bonnington (kortweg Bono) zat hem niet lekker. Tijdens de race ging het er over en weer over of Hamilton net als George Russell een extra pitstop zou moeten maken. Hamilton echter was bang track position te verliezen. Hij stond er echter op dat het team de call maakte: "Jij maakt de keuze, dat moet je niet aan mij overlaten", zei hij over de radio, waarna Bono aangaf dat hij buiten moest blijven.

Hamilton legt verantwoordelijkheid bij Mercedes neer

Als dat moment na de race besproken wordt, met als vraag of een stop toch niet de betere optie was geweest, antwoordt de Mercedes-coureur tegenover Sky Sports : "Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee", zo begint hij, om vervolgens terug te komen op de discussie met Bono. "Ik weet op dat moment niet waar iedereen rijdt. Dus als het team zegt 'het is aan jou', dan beschik ik niet over de juiste informatie om die keuze dat maken. Dat is jóúw werk. Hak voor mij die knoop door, want jullie beschikken wel over alle details." "Je wil terug kunnen vallen op die jongens, maar vandaag legden ze de bal bij mij neer en ik snap niet waarom. Dat was heel ongelukkig. Maar we hebben tenminste punten gescoord. We rijden races uit, dus de betrouwbaarheid is goed."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie