Hamilton: "Billy Monger heeft Alex Zanardi als grote voorbeeld"

29 apr. 2017 10:24 Redactie

Hamilton leeft mee met Billy Monger na zware crash


Lewis Hamilton hoopt dat Billy Monger die onlangs beide onderbenen bij een zware crash verloor een voorbeeld kan nemen aan Alex Zanardi.

Voormalig Formule 1 coureur, Alex Zanardi, verloor beide benen bij een tragisch ongeval op de Lausitzring in Duitsland in 2001. De Italiaan ging echter niet bij de pakken neerzitten en was anderhalf jaar na zijn ongeluk alweer actief in de autosport. Hierna stortte hij zich op hand-cycling en won hij drie gouden medailles op de Paralympics.

Hamilton vertelde aan de aanwezige pers in Rusland dat het ongeval van de jonge Billy hem behoorlijk had geraakt.

"Ik denk dat ik meer geraakt ben door het ongeluk van Billy dan voorheen met soortgelijke situaties. Met uitzondering van dat wat in de Formule 1 is gebeurd dan. Om een kind zo te zien... Ik was ooit ook zo'n joch, ik zat ooit in dezelfde positie als hem. Billy was goed bezig en wilde dolgraag naar de Formule 1. En dan zo'n verschrikkelijk ongeval. Het kwam nogal hard bij mij binnen."

"Mijn gedachten gingen direct uit naar Alex Zanardi die liet zien dat er nog veel mogelijk is. Ik geloof, of hoop, dat Billy in staat is om hetzelfde te doen."

In Rusland verschenen veel teams en coureurs met speciale stickers voor Billy Whizz op de auto's en helmen. Voor het herstel van de 17-jarige is inmiddels al ruim 900.000 dollar binnengehaald.

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen