Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton blijft bij zijn mening: 'Max Verstappen rijdt onvolwassen'

F1-coureur Lewis Hamilton was na afloop van de race niet blij met Max Verstappen. Het tweetal raakte elkaar in de tweede ronde, waarna de race van Verstappen erop zat. Volgens Hamilton rijdt Max onvolwassen.

Direct na de race noemde Hamilton Verstappen op TV een 'dickhead'. Enkele uren na de race sprak de Brit met de pers. Lewis had de beelden van het incident inmiddels gezien en blijft bij zijn mening: Het was de fout van Verstappen. "Ik heb de beelden bekeken, maar mijn mening is niet veranderd. Ik besloot in het gevecht ruimte te geven en op te geven, omdat is wist dat Max niet op zou geven en me van de baan zou duwen. Hij bleef maar knijpen terwijl daar geen enkele reden voor was." "Volgens Max zou hij ruimte hebben gelaten voor me, maar dit was niet het geval", liet Hamilton na afloop van de race weten.

Volgens Hamilton had Red Bull met Verstappen een uitstekend resultaat kunnen boeken, maar moet de Nederlander wat tactvoller rijden. "Max is een jonge coureur en nog altijd lerende. Zijn snelheid is fantastisch, maar soms nemen die jonge gasten de verkeerde beslissingen en teveel risico's. Red Bull had een goed resultaat kunnen behalen, maar zijn onervarenheid en onvolwassen keuzes kostten nu punten." Hamilton is van mening dat hij of een ervaren coureur als Alonso de situatie anders hadden aangepakt. " Ik weet zeker dat wij een goede race hadden neergezet en veel punten hadden gescoord voor Red Bull. Ik hoop dat Max leert van deze situaties. Ik heb ze zelf ook meegemaakt als jonge coureur, dus weet precies hoe het is." De Brit geeft nog wel een tip: respect hebben. " Je moet niet te zelfverzekerd worden en vergeten om respect te hebben voor je concurrenten."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden