Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton compleet van gedachten veranderd over incident met Verstappen

Lewis Hamilton is na de GP van Brazilië compleet gedraaid met zijn mening over het race-incident met Max Verstappen. De Mercedes-coureur vond het na de race nog een mooi gevecht, maar moet nu toegeven dat nieuw bewijsmateriaal de zaak kan doen veranderen.

Na afloop van de Grand Prix van Brazilië liet Lewis Hamilton weten het gevecht met Max Verstappen 'precies was wat een kampioenschapsgevecht hoort te zijn', al moet hij hier een week later in Qatar op terugkomen. Nu er nieuw bewijs naar buiten is gekomen en Mercedes een herbeoordeling aanvraagt, lijkt ook Hamilton te zijn veranderd van mening. "Ik denk dat je op het moment zelf die mentaliteit hebt, die moet je hebben", laat de Brit weten aan onder meer RacingNews365. "Als je in de auto zit en je bent alleen maar aan het klagen, dan houdt dat je tegen. Dus op het moment zelf moest ik gewoon zo snel mogelijk naar voren rijden." Na het zien van de camerabeelden veranderde Hamilton van mening. "Het is lastig om alles te beoordelen als je nog niet alle hoeken van het incident hebt gezien. Natuurlijk hebben we er naar gekeken en hierdoor hebben we een ander standpunt gekregen. Ik gebruik mijn energie echter vooral bij de afstelling van de auto, dus veel meer wil ik er ook niet over zeggen."

Hamilton kijkt terug op grandioos resultaat in Brazilië

Ondanks een diskwalificatie op vrijdag en een gridstraf voor een motorwissel op zondag kon Hamilton winnen in Brazilië. Naar eigen zeggen was het een van zijn sterkste GP-weekenden tot nu toe. "Het was een goed weekend maar ook een lastige dag. Het hele weekend was zwaar en er waren veel emoties." "Maar we stonden er en we gaven niet op. We moesten onszelf sterk houden als team en hebben het resultaat behaald waar we alleen van kunnen dromen. Het team verdient dit volledig", looft de Mercedes-coureur vanuit Qatar, waar de volgende beproeving plaats zal vinden. Het is nog wachten op de FIA of er uiteindelijk alsnog een straf komt voor Verstappen. Na afloop van de persconferentie op donderdag moesten Red Bull en Mercedes zich melden bij de stewards om de zaak te bespreken. Een oordeel volgt later.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'