Hamilton denkt na over einde van Formule 1 carrière

10 mei 2017 17:36 Redactie

Hamilton bereidt zich voor op leven na de Formule 1


De toekomst van Formule 1 Lewis Hamilton is al ruim een jaar aan speculaties onderhevig. De Brit doet daar zelf ook graag aan mee. Verhalen over een minder motivatie en andere interesses passeren maandelijks de revue.

Het contract van de Brit met Mercedes loopt nog tot het einde van 2018. Deze week doken nieuwe geruchten de kop op dat Hamilton er serieus over nadenkt om te stoppen. Aanleiding voor deze geruchten zijn diverse uitspraken van Lewis en de geruchten over een voorcontract van Sebastian Vettel bij Mercedes

In een eerder interview met Channel 4 liet de Lewis weten dat hij volop bezig is met zijn leven na de F1. 

"Ik heb er over nagedacht over hoe en wanneer ik de beslissing moet nemen. Wanneer is het de juiste tijd?"

"Voor mezelf heb ik een plan opgesteld met dingen die ik nog wil bereiken in de F1, alvorens is stop met racen. Daarnaast heb ik hard gewerkt om ook buiten het circuit een leven op te bouwen. Dit zodat ik niet in een groot gat val als ik stop."

In tegenstelling tot veel andere coureurs houdt Hamilton zich al jarenlang bezig met het leven buiten de F1 om. Zaken als een carrière als model en een kledinglijn zijn al de revue gepasseerd. 

"Sommige coureurs zijn alleen bezig met racen en op het moment dat ze stoppen vallen ze in een groot, zwart gat. Ik ben mij daar van bewust en ben bezig met het opbouwen zijn mijn merken voor het moment dat ik stop."

"Ik ben niet teveel aan het nadenken over stoppen, maar ik denk er wel eens over. Zeker aan het einde van een seizoen of voor de start van een nieuw jaar, wanneer je afziet tijdens de training."

Op de grote vraag wanneer Hamilton zijn helm aan de wilgen hangt wil hij geen uitsluitsel geven: "Ik weet nog niet wanneer het mijn tijd is. Dat kan op korte termijn zijn, maar misschien ook nog lang duren. Dat is het spannende van het leven." 

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen