Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton doet boekje open over relatie met Verstappen: "Max en ik zijn allebei zo"

Lewis Hamilton en Max Verstappen lagen voor jaar meermaals met elkaar in de clinch tijdens een verhit Formule 1-seizoen. Volgens de Brit, die op dramatische wijze naast de titel greep, is het wederzijdse respect echter nog altijd aanwezig.

Het was een verhit Formule 1-seizoen in 2021. Max Verstappen en Lewis Hamilton gingen vol de strijd met elkaar aan. Een aantal keer bereikte het gevecht een absoluut kookpunt, zoals in Groot-Brittannië, Italië en Saoedi-Arabië. Lewis Hamilton merkte op dat het zorgde voor veel polarisatie bij de fans, maar hij laat zich er niet door uit het veld slaan. "Natuurlijk zijn er veel verschillende reacties geweest. Mooie comments, maar ook bijvoorbeeld racistische reacties na de gebeurtenissen in Silverstone. Die online media laat ik mij niet controleren, want ik had daardoor in een neerwaartse spiraal kunnen belanden", vertelt hij aan Sky Sports .

Relatie met Max is normaal

Hamilton roept op om voorzichtig om te gaan met de media, want zij willen nog wel eens verhaallijnen creëren die dingen erger maken dan ze zijn. "Je moet voorzichtig zijn, want de media creëren graag een hype om het drama heen en zorgen graag voor een bepaald narratief voor de fans." Hij benadrukt dat de relatie tussen hem en Max nog steeds oke is. "Voor mij en Max - we hebben elkaar in de paddock weer gezien - is alles echter gewoon normaal. We zijn coureurs en we doen hetgeen waar we van houden: racen."

Hamilton: "Max en ik zijn beiden meedogenloos"

Maar Hamilton benadrukt ook dat het op de baan een ander verhaal is. Daar hoort vriendschappelijkheid er niet bij. "Tegelijkertijd zijn we allebei meedogenloos. Max is dat, ik ben dat, want dat horen we ook te zijn in deze business, maar hopelijk wel met wat medeleven voor elkaar." "We zijn vechters op het circuit", vervolgt hij. "Vrienden bestaan niet op het asfalt. Soms maken we goede keuzes, soms verkeerde keuzes, maar het belangrijkste is dat we respect voor elkaar blijven houden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden