Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2019

Hamilton en Verstappen slaan gat naar Ferrari in derde training Brazilië

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd gereden in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Brazilië. Max Verstappen gaf op de tweede plaats echter geen duimbreed toe.

Verstappen Brazilië 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De eerste coureur die zich op de baan laat zien en die een tijd op de klokken brengt, heet Robert Kubica. Vreemd is dat niet. Na zijn crash op de vrijdag kreeg de Williams-coureur een nieuw chassis en dat moest natuurlijk even uitgeprobeerd worden. Zijn vroege optreden kan niet voorkomen dat hij de sessie stijf onderaan besluit.

In het eerste kwartier is het enkel Carlos Sainz die Kubica vergezelt op de tijdenlijst. De toppers, waaronder Max Verstappen, wachten lang met het rijden van een eerste tijd. Men opteert wel meteen voor de zachte band, waardoor men al snel de rondetijden van de vrijdag benadert. Het is echter de Red Bull-coureur die met zijn eerste run de snelste rijd rijdt en daarmee de Ferrari's het nakijken geeft.

Uitslag Derde vrije training - Brazilië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De Ferrari's slaan echter terug op het moment dat ze nog eens een nieuw setje softs onder de auto laten leggen. Ook Lewis Hamilton laat van zich horen door nog eens twee tienden rapper te gaan. Verstappen is de laatste die op nieuwe zachte banden naar buiten rijdt, maar ook hij pakt de beide Ferrari's, al moet hij de wereldkampioen 0,026 seconde voor zich dulden.

Noemenswaardige incidenten deden zich in het laatste trainingsuur niet voor. Iedereen beleef verschoond van technisch malheur en crashes. Achter het trio Hamilton/Verstappen/Leclerc maakten Sebastian Vettel, Alexander Albon en Valtteri Bottas de top zes compleet. Daniil Kvyat mocht zich 'best of the rest' noemen.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Brazilië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden