Hamilton erkent: "Ferrari is in Canada favoriet'

09 jun. 2017 09:59 Redactie

Hamilton wil in Canada aanval op Ferrari openen


Lewis Hamilton won maar liefst 5 van de afgelopen 10 edities van de Grand Prix van Canada. Het snelle circuit ligt de Mercedes normaal gesproken ontzettend goed.

Toch begint Mercedes niet als de grote favoriet aan het raceweekend. Weliswaar wonnen ze drie van de zes races net als hun naaste concurrent Ferrari maar bij Ferrari lijkt het allemaal wat eenvoudiger te gaan dan bij de zilverpijlen. Met name Hamilton wisselt goede resultaten af met wisselvallige optredens. Ook in Monaco worstelde de drievoudig wereldkampioen het gehele weekend. Het zorgde er zelfs voor dat de Brit in Q2 al werd uitgeschakeld.

Voor Hamilton is de rode brigade dan ook het te kloppen team.

"Ferrari is op dit moment het snelste, dus ja, ze zijn ook in Canada de grote favoriet."

Mercedes heeft in ieder geval wat nieuwe onderdelen meegenomen naar Canada. Hamilton gaat er dan ook van uit dat hij hierdoor beter in staat moet zijn om met name Vettel partij te geven.

"We hebben hard gewerkt om de problemen van Monaco op te lossen. We hebben dit weekend een aantal nieuwe unieke onderdelen op de auto. Hopelijk pakken die goed uit zodat we de aanval op Ferrari kunnen inzetten."

In Monaco worstelde Hamilton vooral met de ultrasofts. Om dit probleem op te lossen, heeft hij de afgelopen week veel tijd doorgebracht in de fabriek. Hamilton houdt echter nog een slag om de arm of het bandenprobleem nu definitief is opgelost.

"We hebben de gegevens van Monaco uitgebreid geanalyseerd waarna de jongens in de fabriek hiermee aan de slag zijn gegaan. Pas tijdens het weekend weten we of we ook daadwerkelijk vooruitgang hebben geboekt of niet."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen