Hamilton: 'Ferrari is favoriet voor de wereldtitel'

08 mrt. 2017 07:15 Redactie

Lewis Hamilton duwt Ferrari in favorietenrol


Mercedes is volgens Lewis Hamilton niet langer de grote favoriet voor de wereldtitel in 2017. Het Formule 1 team domineerde de F1 de afgelopen drie seizoenen. Ondanks dat het team ook nu weer ijzersterk is, noemt de Brit concurrent Ferrari de grote favoriet.

Ferrari zit er iedere dag goed bij. De tijden die het team noteert zijn zeer snel en de betrouwbaarheid is meer dan uitstekend. Vandaag legde Sebastian Vettel liefst 186 ronden af. Daarnaast was de Duitser op de soft banden nauwelijks langzamer dan Massa op supersoft en Ricciardo op ultrasoft. Als we naar de tijden van alle coureurs op de soft banden kijken, dan was Vettel vandaag enkele tienden sneller dan Red Bul en een halve seconde sneller dan Mercedes.

Plaatste concurrent Red Bull vorige week nog vraagtekens bij de hoeveelheid brandstof dat Ferrari aan boord heeft, Hamilton gelooft in de Italiaanse snelheid.

"Ferrari is denk ik de grote favoriet voor dit seizoen. Niemand kan meer om ze heen, ze presteren super. Red Bull was vandaag ook weer erg snel. Ik denk dat het dicht bij elkaar zit in Melbourne."

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen