Hamilton: 'Gedrag van Vettel een schande voor de sport'

25 jun. 2017 19:45 Redactie

Hamilton en Vettel voorlopig geen vrienden 


Sebastian Vettel en Lewis Hamilton konden het tijdens de eerste races van het seizoen erg goed vinden. In Baku kwam daar compleet verandering in na een incident achter de safety car.

Lewis Hamilton reed extreem langzaam en vertraagde na het uitkomen van een bocht tot slechts vijftig kilometer per uur. Sebastian Vettel raakte op dat moment de achterkant van de Mercedes. De Duitser kwam vervolgens langszij om verhaal te halen en raakte daarbij de Mercedes. Uiteindelijk bestrafte de wedstrijdleiding Vettel met een 10 seconde stop and go penalty. 

Voor Hamilton was daarmee de kous niet af. De Brit haalde flink uit naar Vettel, die hij een 'schande voor de sport noemde.'

"We moeten een voorbeeld zijn voor alle mensen die naar ons kijken. Vandaag liet een viervoudig wereldkampioen zien hoe het niet moet. Zijn gedrag sijpelt ook door naar de lagere klassen. De straf? Als je zo'n actie maakt en dan nog vierde wordt.. dat kan toch niet?"

"Ik remde niet harder. Ik controleerde het tempo en vertraagde gewoon op hetzelfde punt als de ronden ervoor. Vettel lag te slapen en reed achter in mijn auto. Dat is geen probleem, maar dat je dan naast mij komt rijden en dan op mijn auto instuurt dat kan gewoon niet! Dat hij daarmee wegkomt en vierde wordt is een schande."

"Vettel moet zich schamen voor zijn actie," liet Hamilton weten.

Zijn Duitse rivaal vond dat Hamilton niet zo moest piepen. F1 is immers een mannensport: "Als hij dat vindt en zichzelf wil bewijzen dan moeten we dat maar eens buiten de wagen doen. Dit rijgedrag brengt anderen in gevaar en bij een hogere snelheid had het slechter af kunnen lopen."

Hamilton is zijn gevoel voor drama en theater schijnbaar nog niet verloren. We zijn benieuwd wat de heren hier de komende dagen over te melden hebben.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen