Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton trekt conclusie: "Mercedes heeft het beter gedaan dan Red Bull"

Lewis Hamilton kreeg de derde plaats in zijn schoot geworpen tijdens de Grand Prix van Bahrein toen hij beide Red Bulls in de slotfase uit zag vallen. Zonde voor hen, maar volgens de Brit betekent het dat Mercedes wat betreft betrouwbaarheid beter werk heeft verricht.

Lewis Hamilton leek aan het begin van de Grand Prix van Bahrein nog de top vier te kunnen volgen, maar al snel moest hij afhaken. Voordat de safety car op de baan kwam lag hij op ruim een halve minuut achterstand van leider Charles Leclerc en Red Bull-coureur Max Verstappen. Toch kreeg hij de derde plek in zijn schoot geworpen door een dubbele uitvalbeurt van het Red Bull-team. Op die manier was het een sterk staaltje schadebeperking van de Brit, die erkent dat de uitvalbeurt van Verstappen aan het einde van het seizoen misschien de doorslag kan geven in de titelstrijd. "Dat kan zeker. Elk punt kan het verschil maken. Zelf heb ik in het verleden al wereldtitels verloren op een punt", vertelt hij na afloop aan onder meer RacingNews365 .

Mercedes beter dan Red Bull

Hamilton beseft dat hij op zondag geen kans had in gevecht met Red Bull en Ferrari, waardoor zijn derde plek een geweldig resultaat is. "Op dit moment zijn we niet in gevecht met deze jongens, maar het is nu een kwestie van de schade beperken. Het is dan ook echt, echt een geweldig resultaat." Het oordeel van de zevenvoudig kampioen is dat Mercedes haar zaakjes op zondag beter op orde had dan Red Bull. "Natuurlijk hadden we geluk, maar uiteindelijk hebben wij gewoon beter werk verricht, want we hebben een betere betrouwbaarheid. Dus eigenlijk is dat niet eens geluk. Het is hard werk van iedereen", looft hij zijn team. "Het is echter een lang seizoen en het wordt een zware strijd, maar van die uitdaging houden we bij Mercedes. Echt, ik hou van een uitdaging en het is een voorrecht om te werken met een team dat zo hongerig is, dat gefocust is op een gezamenlijk doel. Er is geen beter gevoel dan wanneer alles samenkomt en je een resultaat als dit boekt."

Hamilton verwacht dat Red Bull terugslaat

Alhoewel Mercedes haar zaakjes volgens Hamilton dus beter op orde heeft, houdt hij nog steeds sterk rekening met Verstappen en Perez, die volgend weekend in Saoedi-Arabië er volgens hem al weer zullen staan. "Het is nog heel vroeg. Betrouwbaarheid zal altijd een grote rol spelen, maar hun performance ziet er wel sterk uit. Wij hebben werk aan de winkel, want we kunnen op de baan niet het gevecht met Red Bull aangaan. Daar moeten we ons op focussen", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'