Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton haalt schouders op na achtste plek: "Ik kan er weinig aan doen"

Het lukte Lewis Hamilton niet om naar voren te komen tijdens de GP van Monaco, mede doordat hij vast zacht achter de bolides van Alpine. De Mercedes-coureur was genoodzaakt genoegen te nemen met de achtste plaats. Iets waar hij weinig aan kon doen, zo legt hij uit.

Er gebeurde niet veel in de race van Lewis Hamilton. Hij startte op de achtste positie en finishte op de achtste positie. De zevenvoudig wereldkampioen leek in zijn Mercedes sneller dan Esteban Ocon, maar kreeg het niet voor elkaar om de Alpine-coureur in te halen in de straten van Monte Carlo. Later in de race zat Hamilton vast achter de andere Alpine van Fernando Alonso. "Het was één van die dagen in Monaco dat je vastzit achter andere auto's voor een groot deel van de race. Een race waarbij je aan het cruisen bent en niet in kunt halen", laat Hamilton na afloop van de race weten. Toch ging de Mercedes-coureur er op een bepaald moment in de race voor, maar van een inhaalactie kwam het niet nadat Ocon Hamilton raakte in de eerste bocht in ronde 18. "Ik was blij toen de regen kwam omdat het meestal kansen creëert, maar helaas kwamen die kansen niet en konden we Ocon niet voorbij toen ik op de intermediates zat."

Cruisend naar de finish

Doordat inhalen bijna onmogelijk was, was Hamilton genoodzaakt om achter de Alpine te blijven en vanuit daar de race langzaam uit te rijden. Teamgenoot George Russell had daarentegen geen last van verkeer en finishte op P5 als best of the rest . Hamilton moest de situatie simpelweg accepteren en cruisede naar de finish. "Het is zoals het is. Ik kan er weinig aan doen", laat hij weten aan onder andere RacingNews365 . "Het was een moeilijk weekend. Ik ga terug naar de fabriek en ga het opnieuw proberen in de volgende race."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'