Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton haalt uit naar critici met 'domme' opmerkingen over zijn loyaliteit

Nu het Formule 1-team van Mercedes ineens terug is gezakt in de pikorde, wordt er regelmatig gesproken over de toekomst van Lewis Hamilton bij het team. De zevenvoudig wereldkampioen vindt de opmerkingen over zijn loyaliteit maar onzin.

Terwijl topteams Ferrari en Red Bull strijden voor het Formule 1-wereldkampioenschap van 2022, is Mercedes een stuk minder competitief dan voorgaande seizoenen. Lewis Hamilton strijdt ineens om posities op het middenveld en bezet na de eerste vier races de zevende plaats in het coureurskampioenschap. Dit is natuurlijk niet wat Hamilton wil na de titelstrijd van 2021. De Mercedes-coureur wil dolgraag op jacht naar zijn achtste wereldtitel, maar dit jaar lijkt het er in ieder geval niet in te zitten. Meerdere F1-prominenten vroegen zich af: zou Hamilton nu nadenken over een ander team? Volgens Mika Hakkinen zou de Brit in ieder geval nadenken over de overstap naar een ander team.

Hamilton noemt de opmerkingen 'onzin'

Hamilton staat nog tot en met het seizoen van 2023 onder contract bij Mercedes en laat zelf weten niet na te denken over een switch naar een ander team. De opmerkingen over zijn verminderde loyaliteit bestempelt hij als onzin. "Ik heb een paar opmerkingen gelezen van bepaalde individuen, waarvan ik mij nog kan herinneren dat ik ze respecteerde toen ik opgroeide." "Maar hun opmerkingen zijn dom en een lading onzin. Het doel is om de krantenkoppen te halen, zodat ze relevant blijven", zo haalt de Mercedes-coureur uit. "Kijk, ik zit sinds mijn dertiende bij Mercedes. We hebben samen geweldige tijden beleefd, we hebben hoogte- en dieptepunten beleefd. Ik ben 100% toegewijd aan dit team. Er is geen andere plaats waar ik nu liever wil zijn." "Alleen omdat we het zwaar hebben, zit het niet in mijn DNA om mij terug te trekken. We zijn nog steeds wereldkampioenen en we kunnen de problemen oplossen. Het heeft gewoon wat langer nodig en we gaan door een pijnlijk jaar. Het pijnlijke jaar moeten we uitzitten, samen met het geloof dat we het goed kunnen maken op een gegeven moment. Worst-case scenario is dat volgend jaar."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'