'Hamilton heeft geen gebrek aan motivatie'

07 jun. 2017 17:11 Redactie

Toto Wolff neemt Hamilton in bescherming


Nadat Rosberg als kersverse wereldkampioen ermee stopte, gold Hamilton als de grote favoriet voor dit seizoen. Nu na zes races staat hij inmiddels op een achterstand van 25 punten op klassementsleider Vettel.

Het huidige seizoen van de drievoudig wereldkampioen oogt nogal wisselvallig. Weliswaar won de Brit inmiddels al twee races maar daar staan ook mindere races in Rusland en Monaco tegenover. Vooral in Monaco moest Hamilton alle zeilen bijzetten om de schade ten opzichte van Vettel beperkt te houden. De Brit vloog er in Q2 van de kwalificatie al uit en had het gehele raceweekend de grootste moeite om zijn ultrasofts aan het werk te krijgen.

Zodra Hamilton minder presteert, wordt er vaak direct een blik geworpen op zijn privéleven. Volgens critici is Hamilton minder serieus met zijn werk bezig en ligt zijn focus te vaak op andere zaken zoals mode en muziek. Zijn teambaas Toto Wolff bestrijdt dit echter en vertelt in Speed Week dat zijn pupil juist extra gemotiveerd is dit jaar.

"Nee, het ligt totaal niet aan de motivatie van Lewis. Juist niet zelfs. We merken aan alles dat hij gemotiveerder is dan ooit. Hij is echt hongeriger dan vorig jaar. "

Volgens Wolff zijn de mindere prestaties van Hamilton wel te verklaren.

"Onze auto is een stuk lastiger af te stellen. Dan wordt het nog zwaarder om de juiste set-up te krijgen waar binnen de banden optimaal werken. We weten waar het aan scheelt."

Het probleem met de banden zou volgens bandenleverancier Pirelli komen doordat Hamilton geen testwerk hiermee heeft verricht. Mercedes koos er namelijk voor om Pascal Wehrlein in te zetten bij deze testsessies terwijl Vettel wel zelf het testwerk verrichtte. Volgens Wolff heeft dat er niks mee te maken.

"Elke coureur bereidt zich op zijn eigen manier voor. De ene is echt een perfectionist terwijl de ander vertrouwt op zijn instinct en ervaring. Vettel heeft gewoon eerder begrepen hoe je de nieuwe banden aan het werk moet krijgen. Op dat gebied moeten we nu dringend een inhaalslag maken."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen