Hamilton hoopt op stabiele prestaties in komende races

18 jun. 2017 11:22 Redactie

Seizoen Hamilton tot op heden erg wisselvallig


Het Formule 1 seizoen 2017 verloopt nog niet volgens plan voor Lewis Hamilton. IJzersterke weekenden worden afgewisseld met magere weekenden, zoals in Monaco. De Brit hoopt dat zijn seizoen vanaf nu stabieler wordt.

Een kansloos weekend in Rusland en een compleet mislukte kwalificatie in Monaco zorgde ervoor dat de Mercedes-coureur in de achtervolging moest op Sebastian Vettel. In Canada sloeg Hamilton hard terug met een Grand Slam. Pole, zege en overwinning. Het perfecte weekend. 

"Het ging perfect in Canada voor ons, maar ik durf nog niet te voorspellen wat er in Baku gaat gebeuren. Voor ons is ieder weekend een nieuwe uitdaging om het maximale uit de auto te krijgen. Ik denk dat we veel geleerd hebben van de laatste GP's en als we op deze manier verder gaan weet ik zeker dat we meedoen voor de titel."

Mercedes worstelt in sommige races met het gedrag van de banden. Daar waar concurrent Ferrari onder iedere omstandigheid de banden op de juiste temperatuur krijgt, wisselt dit bij het Duitse team. Daarbij komt ook dat het gedrag van de beide auto's onderling verschilt. Zo was Bottas in Bahrein de weg kwijt, terwijl Hamilton in Rusland en Monaco weinig aan kon vangen met zijn auto.

In Canada zette Hamilton de snelste raceronde neer om zo meer data te verzamelen over het gedrag van de auto en de reactie van de banden. "Ik wilde een ronde echt op de limiet rijden om te kijken hoe de banden reageerden. Om te zien of het gedrag van de banden na deze ronde ook zou veranderen."

Volgend weekend krijgt Hamilton in Baku de kans om het gat met Vettel verder te dichten. Op voorhand wordt er weer een spannend gevecht verwacht tussen beide titelkandidaten. De Ferrari's zijn in het voordeel in het smalle en bochtige deel van de baan, terwijl de Mercedes tijd moet winnen op het rechte stuk van twee kilometer.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen