Hamilton: 'Ik bepaal zelf of ik na dit seizoen stop of niet'

21 jun. 2017 16:41 Redactie

Hamilton trekt rookgordijn op over toekomst


Formule 1 coureur Lewis Hamilton staat erom bekend dat hij de dingen graag cryptisch omschrijft. Zo speculeert hij zelf al geruime tijd over zijn toekomst en het naderende einde van zijn F1-carrière. 

Hoe lang gaat Lewis Hamilton nog door? Zijn contract met Mercedes loopt tot en met 2018, maar de Brit laat weten dat hij zelfs na dit seizoen kan stoppen.

"Ik beslis zelf over mijn eigen toekomst. Zo kan ik ervoor kiezen om na dit seizoen te stoppen," laat hij in het magazine Auto van de FIA weten.

"Is mijn prestatie dan minder groots dan wanneer ik pas over vijf jaar stop? Ik ben niet iemand die alles in het leven plan. Ik weet niet wat me allemaal te wachten staat in de toekomst, of wat ik dan ga doen."

Hamilton liet eerder weten dat hij serieus nadenkt over het leven na de F1. In een interview met Channel 4 liet hij destijds weten dat hij plannen aan het maken is.

Ik heb er over nagedacht over hoe en wanneer ik de beslissing moet nemen. Wanneer is het de juiste tijd?”

Voor mezelf heb ik een plan opgesteld met dingen die ik nog wil bereiken in de F1, alvorens is stop met racen. Daarnaast heb ik hard gewerkt om ook buiten het circuit een leven op te bouwen. Dit zodat ik niet in een groot gat val als ik stop.”

Hamilton geniet van gevecht met Vettel


"Voor mij is het nu veel leuker dan de afgelopen jaren. Het is makkelijker om concurrentie te hebben van mensen van een ander team. Interne strijd brengt veel meer spanningen met zich mee. Nu werken we juist veel meer samen om de concurrent te verslaan."

Momenteel bezet de Brit de tweede positie in het WK met een achterstand van twaalf punten op concurrent Vettel.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen