Hamilton: 'Ik stop helemaal niet met de Formule 1'

24 jun. 2017 13:33 Redactie

Hamilton niet bezig met pensioen


Lewis Hamilton maakte deze week de tongen weer eens los met een interview in het FIA magazine Auto. Daarin suggereerde hij dat hij zelf kon bepalen of hij aan het einde van het seizoen stopt of niet.

Enkele dagen later komt de Brit terug op zijn uitspraken, waarbij hij aangeeft niet bezig te zijn met een pensioen.

"Ik kan me niet herinneren dat ik dat gezegd heb," laat hij Sky Sports weten. "Ik ben daar nu totaal niet mee bezig."

"Iedere sportman droomt ervan om te kunnen stoppen op zijn hoogtepunt. Er zijn echter ook veel sporters die te vroeg zijn gestopt. Over mijn toekomst heb ik nog geen beslissing genomen, ik weet nog niet wanneer ik met de F1 stop."

"Op dit moment ben ik erg dankbaar dat ik voor Mercedes mag rijden. Ik heb een schitterend team om me heen en een teambaas die me de ruimte geeft om ook bezig te zijn met mijn andere interesses."

Deze winter liet Lewis Hamilton al weten dat hij niet in een zwart gat terecht wil komen. De Brit is onder meer actief in de modebranche en muziekscene.

"Tijdens het seizoen heb je weinig tijd voor andere dingen. Natuurlijk denk ik er wel eens over na wat ik op andere vlakken kan gebruiken als ik daar het hele jaar de tijd voor zou hebben. Zo staan er nog veel dingen op mijn bucket list."

Het contract van Hamilton met Mercedes loopt eind 2018 af.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen