Hamilton is de te kloppen man in Rusland

27 apr. 2017 13:30 Redactie

Hamilton schreef al twee keer de GP van Rusland op zijn naam


Dit weekend vindt de vierde Grand Prix van het Formule 1 seizoen plaats. Plaats van handeling is dit keer het Sochi Autodrome in Sochi waar in 2014 nog de Olympische Winterspelen plaatsvonden.

Net als de voorgaande jaren begon Mercedes ook als de grote favoriet aan dit seizoen. Het is echter Sebastian Vettel die het kampioenschap leidt met een voorsprong van zeven punten op Hamilton. Zal Vettel na dit weekend zijn voorsprong hebben uitgebouwd of slaat Hamilton keihard terug?

Hamilton won namelijk al twee keer de GP van Rusland. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat deze Grand Prix pas sinds 2014 op de Formule 1 kalender prijkt. Alle drie de edities werden gewonnen door Mercedes. Hamilton was de sterkste in 2014 en 2015 en vorig jaar was het Nico Rosberg die op het hoogste schavot stond. Het is in ieder geval duidelijk een circuit wat het team van Mercedes ligt. Het circuit heeft meerdere rechte stukken maar staat vooral bekend om de 90 graden bochten waar de coureurs dit jaar waarschijnlijk vol gas door heen gaan.

Vorig jaar verliep het weekend in Rusland voor Hamilton bepaald niet vlekkeloos. Problemen met de power unit zorgden ervoor dat hij slechts tiende werd tijdens de kwalificatie. Echter, in de race stelde hij orde op zaken en kwam hij knap als tweede achter Rosberg over de finish.

Voor de heren van Red Bull Racing is er duidelijk nog ruimte voor verbetering. Riccardo kwam niet verder dan een zevende plek terwijl Verstappen in zijn debuutjaar in 2015 knap tiende werd. Vorig jaar viel de Nederlander helaas uit met een motorprobleem. Voor Verstappen betekent het trouwens zijn eerste race voor Red Bull in Rusland, daarvoor reed hij natuurlijk nog voor het opleidingsteam.
Foto: Formula 1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen