Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Hamilton is onttroond door Mercedes-kroonprins Russell"

Dat George Russell dit seizoen meer punten dan teamgenoot Lewis Hamilton heeft gescoord is een feit. Maar wie is er de betere coureur? In de Formule 1-podcast van RacingNews365 bespreken Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel de verhoudingen tussen de Mercedes-coureurs.

George Russell maakte de overstap van Williams naar Mercedes en liet in zijn eerste seizoen bij de Duitse renstal al direct zien uit welk hout hij gesneden is. Niet alleen reed hij erg constant en scoorde hij zo goed als iedere race een mooi aantal punten, ook versloeg hij zijn teamgenoot en tevens zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton in het kampioenschap. Aan het einde van het seizoen stond de puntenteller van Russell op 275 en die van Hamilton 'slechts' op 240. In de Formule 1-podcast van RacingNews365 bespreken host Joris Mosterdijk, F1-kenner Ruud Dimmers en autocoureur Tom Coronel de verhouding tussen de Mercedes-coureurs. "Hij (Hamilton) moest gewoon slikken dat George Russell, mister consistency , iedere race vierde, vijfde werd en af en toe een podium pakte als andere uitvielen", is Dimmers te horen. "Hij heeft daar een heel robbertje aan moeten vechten en hij is als het ware onttroond. Jenson Button en Nico Rosberg die hebben hem een keer verslagen in een seizoen (als teamgenoten, red.) en nu dan George Russell." Het artikel gaat hieronder verder. De gehele podcast is onderin het artikel te beluisteren.

Wie is er sneller?

Maar de hamvraag is natuurlijk: is Russell beter dan Hamilton? Ja en nee, zo komt er een beetje naar voren uit de meningen van de mannen in de podcast. "Gemiddeld wel, maar als ik zag dat de strijdvaardigheid bij Lewis weer naar boven kwam aan het einde van het seizoen, dat was wel weer echt gaaf om te zien", aldus Coronel. "Dit is waarom hij die kampioenschappen heeft gewonnen en waarom dit iemand is die volgend jaar potentieel echt wel gevaarlijk is." "Aan het einde van het seizoen is er een bepaalde boosheid en wilskracht samen met het team naar boven gekomen; echt als teamleider. Als Lewis Hamilton volgend jaar een iets betere auto heeft, dan gaan we echt mooie gevechten zien." Dimmers zag echter toch nog een groot struikelblok bij Hamilton in de vorm van niemand minder dan Max Verstappen. De coureur met wie hij in 2021 hevige gevechten had. "Maar hij (Hamilton) moet wel zijn borst natmaken om George Russell van zich af te houden. Als ik kijk naar Hamilton dan heeft hij zichzelf in Brazilië beroofd van een potentiële overwinning door bij Max het gat gewoon dicht te gooien. Dat was jammer, het was niet nodig. Het seizoen ging goed tussen die twee en dan zie je dat daar toch zoveel spanning en frictie is en dat ze elkaar niks gunnen." De gehele podcast terugluisteren? Dat kan hieronder in de player.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie