Hamilton jaagt op het record van Ayrton Senna

12 apr. 2017 08:45 Redactie

Lewis Hamilton zet alles op alles voor een optimaal resultaat


Nadat Nico Rosberg als kersverse wereldkampioen met pensioen ging, geldt Lewis Hamilton als de te kloppen man voor dit seizoen. In Australië moest hij echter zijn meerdere nog erkennen in Vettel. In China sloeg hij terug en won hij overtuigend de race.

Hamilton heeft zich naar eigen zeggen beter dan ooit voorbereid op het nieuwe Formule 1 seizoen. Vooral omdat vanwege alle wijzigingen alle teams op nul begonnen en hij niet precies wist hoe de concurrentie ervoor stond. Hij concentreerde zich vooral op één aspect waar het vorig jaar regelmatig mis ging.

"De start is dit jaar een stuk lastiger. Ik heb daar dan ook hard aan gewerkt. Op alle fronten heb ik hard gewerkt en dat doe ik nu nog. Ik ben dan ook erg blij met hoe het nu gaat."

"Eigenlijk geldt dat voor alles in het leven. Als je bijvoorbeeld fit wil worden, stop je niet als je na één dag al spierpijn hebt. Dan ga je juist door en merk je uiteindelijk het verschil. Dat werkt motiverend. Dat merk ik vooral dit jaar erg sterk. Bijvoorbeeld met hoe fit ik nu ben en hoe hard ik heb gewerkt aan mijn starts. Het resultaat is er naar en dat betaalt zich dus uit."

Op dit moment staan Vettel en Hamilton nog gelijk in punten maar Hamilton wil hier snel verandering in brengen.

"Elk behaalde voordeel, vooral zo vroeg mogelijk in het seizoen, betaalt zich uiteindelijk uit. We hebben inmiddels de aansluiting gevonden. Nu moet ik zorgen dat ik de volgende race voor Vettel eindig."

Pole Record Ayrton Senna


Hamilton haalt vooral motivatie uit het feit dat hij in de buurt komt van het record van Ayrton Senna. De Braziliaan stond te boek als een kwalificatiewonder, maar ziet een record in gevaar komen.

"Ik ga in ieder geval weer voor de pole. De laatste zes races stond ik op pole. Senna lukte dat acht keer op een rij. Dus daar ga ik voor!"
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen