Hamilton krijgt deksel op zijn neus na ophouden Ricciardo

16 apr. 2017 18:59 Redactie

Lewis Hamilton eerlijk: 'Tijdstraf voor actie in pitlane was terecht'


De race van Lewis Hamilton verliep niet zoals gepland. De Mercedes-coureurs moest bij de start een positie prijsgeven aan Sebastian Vettel. Later in de race was er nog een discutabel moment toen Lewis met opzet Daniel Ricciardo ophield in de pitsstraat. Een moment dat de Brit mogelijk de zege kostte.

Het hele weekend leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hamilton die de pole wel moest laten aan teamgenoot Valtteri Bottas. De race verliep echter totaal niet zoals gepland, want al bij de start konden de aanvalsplannen de koelkast in. Vettel passeerde de Brit die zich in de openingsfase in de 'Bottas-trein' begaf. 

Een cruciaal moment in de race vormde de eerste stop van Hamilton, waarbij hij met opzet Daniel Ricciardo ophield. Hierdoor kon teamgenoot Bottas rustig zijn banden wisselen, maar de wedstrijdleiding was niet te spreken over de tactiek en gaf Lewis een straf van vijf seconden tijdens zijn tweede stop. Juist die seconden kwam Hamilton tekort aan het einde van de race.

"Allereerst mijn felicitaties aan Sebastian die het fantastisch deed en ook een bedankje aan Valtteri die zich een waardig teamgenoot toonde."

"De pitlane was echt mijn schuld en mijn excuses daarvoor aan het team omdat we daar tijd verloren. Ik heb alles gegeven en Ferrari heeft het vandaag erg goed gedaan. We gaan nu hard vechten en komen sterker terug als team."

In tegenstelling tot vorig jaar stond er een veel relaxtere Hamilton op het podium, iets dat David Coulthard ook opviel op het podium: "Ik ben zeker wel teleurgesteld en het verliezen van punten als team is pijnlijk zeker als we konden winnen. Het is wat het is en ik heb alles gegeven."

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen